AUTOR / PERKTHYES

 charles-telford-erickson-jeta-dhe-vepra-per-shqiperine-dhe-ne-shqiperi1

 shqiptaret, lisa mbi truallin ilir
 shqiptaret-europianet-me-te-lashte-dhe-me-te-rinj
 shpetimi
 SHQIPERIA-196x300


Kryefaqja

I dashur lexues,

Mal BerishaKjo është një faqe në ueb, e cila ka si qëllim të bëjë të njohur disa punime të miat, të thjeshta për vizitorët e saj. Ne këtë botë të superstradave të informacionit, ku jeta e njerëzve është lehtësuar kaq shumë nga arritjet teknologjike, e vëçanërisht nga interneti, mendova që disa punime të thjeshta, por të bëra me përkushtim të madh, t’i bëja të përdorshme për njerëz të cilët mund të interesohen për to. Duke vizituar këtë faqe, lexuesi shqiptar do të shohë se sa e vlefshme është që njeriu të përpiqet me tërë mundësitë e veta që të jap kontributin e vet për shoqërinë, sado modest që të jetë ai. Qëllimi i këtyre punimeve, si dhe i vetë ndërtimit të kësaj faqeje në internet nuk ka qenë dhe nuk është aspak fitimprurës.Unë do të isha shumë i lumtur nëse kjo faqe do të vizitohet, por do të isha edhe më i lumtur nëse një punë e tillë modeste do të shërbente për të nxitur çdo shqiptar që merret me shkrime dhe studime apo me çfarëdo pune tjetër studimore, shkencore, artistike, kulturore, sportive, ushtarake, të bëjë të frekuentueshme punët e veta në internet. Ky mjet magjik u jep tërë njerezve këtë mundësi.Shfrytëzojeni!

Faleminderit për vizitën.
HIS EXCELLENCY MR MAL BERISHA, AMBASSADOR OF ALBANIA 
 
mal1
As Ambassador in the UK, Mr Berisha has a number of important tasks ahead, citing European Integration as his main goal.
Read more….

 

MEETING WITH 103-YEAR-OLD GRACE JOHNSON ERICKSON 

photo12She has a life full of mysteries, written and unwritten; she is the daughter of an American man who devoted his life to Albania, in Albania’s most difficult days. In this cold March morning I met her, the daughter of Charles Telford Erickson whose story tells so much about our history….. Read more...

 
NDERIM PËR PANDI TOÇEN – ELEGJI PËR NE TJERËT!

Pandi-Toce

Gazeta PANORAMA, 18 Gusht 2014
 
Kam lexuar shumë pak këto ditë për një hero të vërtetë. Në fakt do të desha të isha vetë autori i një elegjie dedikuar atij heroi. Sepse ai e meriton. Sepse gjëja më e shtrenjtë në jetë, është vetë jeta. Kur njeriu e jep të tijën për të shpëtuar atë të tjetrit, ai është heroi. Nuk ka nevojë të kërkohen as të sajohen heronjtë.
Lexo me shume..
 
 100 VJETORI I VRASJES SË ARKIDUKËS – FRANZ FERDINAND I AUSTRISË NË SARAJEVË

GrodekTrakl

Mbrëmë kisha nderin të isha musafir, bashkë me tërë ambasadorët e Ballkanit në Ambasadën Austriake në Londër. Mbrëmja i kushtohej kësaj ngjarje që i rrudhi gishtin Luftës së Madhe Botërore, siç u quajt atë botë. Në mbrëmje u recitua një vjershë e poetit të madh Grodek, (Georg Trakl) të cilin vendosa ta publikoj këtu.Lexo me shume….

Romani 12I Ardhur nga Katedra e Ferrit. Roman nga Bajram Z. Berisha NJË HISTORI LAVDIE E MIQËSISE SHQIPTARO AMERIKANE VatraCENTER FOR ALBANIAN AND AMERICAN STUDIES 
 ERMONELA JAHO – “LA RONDINE”, NË COVENT GARDEN OPERA HOUSE jA matter of honour to Albanians who protected Jews TAKIM ME 103 VJEÇAREN GREJS JOHNSON ERICKSON

Pse duhet një duartrokitje e fortë për Ambasadorin Mal Berisha (FJALA E LIRE)
In Memoriam: T. Scarlett Epstein
Pushtimi italian i Shqipërisë në sytë e një vajze hebreje(MAPO)
A matter of honour to Albanians who protected Jews
Albania’s culture of rescue
Ermonela Jaho: “La Rondine”, ne Convent Garden Opera House 
Takim me 103 vjecaren Grejs Johnson Erickson
Albania at 100
Jeteshkrimi i Grace Johnson
Thënie nga Charles Telford Erikson për Shqipërinë dhe shqiptarët (KOHA JONE)