BENJAMIN DISRAELI – NALTËSIMI I ISKANDERIT – Perktheu Mal Berisha

“Naltësimi i Iskanderit” në shqip

Sot është përvjetori i 574-të i Kuvendit të Lezhës, kur princër shqiptarë u bashkuan në një aleancë politike dhe ushtarake për t’u mbrojtur nga pushtimi osman.

Studiuesi dhe ish-diplomati i Shqipërisë Mal Berisha shpalos detaje të studimeve të autorëve britanikë që kanë shkruar për shqiptarët, së fundi po përkthen një vepër te Benjamin Disraleit, kryeministrit të famshëm britanik, një novelë për Skënderbeun e titulluar “Naltësimi i Iskanderit”.

Për çka është fjala saktësisht? Si u njoh ai me figurën e Skënderbeut?

Kliko ketu per te lexuar libirn