Aktivitete

March 5, 2019

UNAZA E NDARJES SË PËRJETSHME

UNAZA E NDARJES SË PËRJETSHME (Në sallën e Pallatit të Kulturës “Asim Vokshi” në Gjakovë në promovimin e dokumentarit “Rrëfime për Kosovën” të regjizorit Fatmir Lama)  Hyrje Pesëdhjetë vjet më parë, prindërit e mi më veshën me rrobat e një nxënësi që fillonte shkollën për herë të parë. Atë ditë shtatori do të rreshtohesha me nxenës të brezit tim përpara […]
January 19, 2019

ABC NEWS – Skënderbeu, Mal Berisha apelon: Rinia të kthejë kokën nga Shqipëria

ABC NEWS TV – Ish-ambasadori Mal Berisha ka folur në studion e Mbrëmje në ABC News në lidhje me  figurën e Skënderbeut në 550 vjetorin e vdekjes së heroit kombëtar. I frymëzuar nga heroi Mal Berisha apelon që edhe të rinjtë që janë bërë të sukseshëm në vende të huaja të kthejnë kokën nga Shqipëria, sikurse Skënderbeu. “Jemi në një […]
January 7, 2019

MAL BERISHA I FTUAR NE EMISIONIN “NATE ME XHAXHIUN”

EMISIONI “NATE ME XHAXHIUN” EMISIONI "NATE ME XHAXHIUN" Posted by Fax Web on Wednesday, 26 December 2018
December 16, 2018

PROMOVIM I LIBRIT “NALTËSIMI I ISKANDERIT” 

PROMOVIM I LIBRIT “NALTËSIMI I ISKANDERIT”    Muzeu Historik Kombëtar organizon Promovimin e Librit “NALTËSIMI I ISKANDERIT” shkruar nga dy herë Kryeministër i Britanisë së Madhe dhe autor i 23 librave artistike, BENJAMIN DISRAELI, të cilin kam patur nderin dhe privilegjin ta studioj, përkthej, shoqëroj me një analizë të gjatë dhe ta botoj prej Shtëpisë Botuese KOHA në Prishtinë.  Vendi: […]
December 3, 2018

SOFT POWER OF ALBANIA IN THE DIPLOMATIC ACADEMY OF VIENNA

SOFT POWER OF ALBANIA IN THE DIPLOMATIC ACADEMY OF VIENNA SOFT POWER OF ALBANIA was the theme of the lecture I was honored to hold on November 29, 2018, before about 50 students from 16 different countries of the world at the Vienna Diplomatic Academy. Through a conversation with a Power Point, attendees had the opportunity to pass visually as […]
November 5, 2018

Pasuria ime më e vyer është liria e vendit tim

Pasuria ime më e vyer është liria e vendit tim NGA: MARJANA BULKU MË: 5 NËNTOR 2018   Gjergj Kastriot Skënderbeu , ky lider shqiptar i njohur ndërkombëtarisht dhe i pranuar historikisht nga shqiptarët si një rast unik që arriti ti bashkonte ato si rrallkush, vjen këtë herë krejt ndryshe në veprën ” Naltësimi i Iskanderit” nga Benjamin Disrael, dy herë kryeministër […]