Aktivitete

March 13, 2017

Profesori i Harvard, Nye: Mal Berisha më bëri përshtypje të fortë

Gazeta Standard, 12 Mars, 2017 “U befasova nga eksperienca, zgjuarsia dhe njohuritë e Z. Mal Berisha. Ne patëm një bisedë interesante. Ishte një takim dhe bisedë shumë e mirë. Ai të lë një përshtypje shumë të fortë në favor të pushtetit të butë në Shqipëri.” . Ky është komenti që Prof. Joseph Samuel Nye, Jr., i John F. Kennedy School of […]
March 5, 2017

Joseph Samuel Nye, Jr – I was impressed by the experience and sophistication of Mr. Berisha

“I was impressed by the experience and sophistication of Mr. Berisha. We had an interesting conversation. I had a very good visit with Ambassador Berisha. He makes a very favorable impression for Albanian soft power.” Joseph Samuel Nye, Jr. Professor at John F. Kenedy School of Government, Harvard University, Cambridge, Massachusetts, USA.
March 5, 2017

Në Grykën e Rugovës – në kujtim të Kadri Roshit dhe Azem Shkrelit – Botuar nga Gazeta 55, Gazeta Shqiptare dhe Balkanweb

Në grykën e Rugovës, në kujtim të Kadri Roshit dhe Azem Shkrelit Nga Mal Berisha Bogë – Rugovë – Shkurt 2017. Botuar nga Gazeta 55 Gazeta Shqiptare Balkanweb Në një nga vilat e Hotelit “Magra Austria” në Bogë të Luginës së Rugovës, ku jemi vendosur për një fundjavë, futet “tinëz” një zhurmë e lehtë e ujërave që gurgullojnë në rrjedhën e […]
March 4, 2017

Në studion e Profesor Joseph S. Nye, Jr.

Në studion e Profesor Joseph S. Nye, Jr. KOHA JONE:  04/02/2017  Biseda me profesor Nye rreth teorisë së tij të “Pushtetit të Butë” ishte shumë interesante. Pashë që zbatimi i asaj teorie në praktikën dhe përvojën time diplomatike ishte në përputhje me tezat e Profesorit… Nga Mal Berisha Prej shumë vitesh jam i apasionuar pas teorisë së Profesorit Harvardian Joseph […]
February 23, 2017

“Ndikimi permes pushtetit te bute” – Diplomaticus News24 – I ftuar Mal Berisha 23 shkurt, 2017

February 18, 2017

KOHA JONE – Mal Berisha: Koha po tregon rëndësinë historike të 17 shkurtit

KOHA JONE:  17/02/2017 Aktualitet, Kosova.  Kosova është shumë e  shtrenjtë për diplomatin dhe studiuesin shqiptar, Mal Berisha. Edhe këtë herë, ai ka qenë fatlum tek ka përjetuar  këto ditë festimet e 9 -vjetorit të Pavarësisë së Kosovës.  Ai nënvizon se, rëndësia historike e 17 shkurtit sa vjen e shtohet me kalimin e viteve. Në kryeqytetin kosovar,  ai i ka përjetuar […]