Botime

March 19, 2018

Mal Berisha – “HISTORIA E SKËNDERBEUT”

550 VJETORI I HEROIT TONË KOMBËTAR Studim mbi veprën e autorit anglez Richard Knolles, (1545 – 1610) “HISTORIA E SKËNDERBEUT” Nga Mal Berisha, Prishtinë, Mars 2018 Hyrje Në një nga pritjet e shumta të mbrëmjeve të trupit diplomatik në Londër, pata rastin të zhvilloja një bisedë të ngrohtë me ambasadorin turk Sh.T. z. Abdurrahman Bilgiç. Ai ishte një burrë i […]
March 6, 2018

Mal Berisha sjell ne Vater Herman Bernstain

Mal Berisha sjell ne Vater Herman Bernstain Ambasadori amerikan në Shqipëri në vitet 1930-1933 bashkon në vatër perspektiva e këndvështrime historike që kanë qenë në drithije për 50 vjet. Marrdhëniet shqiptaro-amerikane janë jetike për kombet e vegjël që duan ti mbijetojnë tranzicioneve . “Herman Bernstain, ambasador në vitet 1930-33” nga ish -diplomati Mal Berisha në Albanian Culture TV.    
March 3, 2018

Koha TV-Interviste me z. Mal Berisha – “Naltësimi i Iskanderit” në shqip

“Naltësimi i Iskanderit” në shqip Sot është përvjetori i 574-të i Kuvendit të Lezhës, kur princër shqiptarë u bashkuan në një aleancë politike dhe ushtarake për t’u mbrojtur nga pushtimi osman. Studiuesi dhe ish-diplomati i Shqipërisë Mal Berisha shpalos detaje të studimeve të autorëve britanikë që kanë shkruar për shqiptarët, së fundi po përkthen një vepër te Benjamin Disraleit, kryeministrit […]
March 1, 2018

BENJAMIN DISRAELI – NALTËSIMI I ISKANDERIT – Perktheu Mal Berisha

“Naltësimi i Iskanderit” në shqip Sot është përvjetori i 574-të i Kuvendit të Lezhës, kur princër shqiptarë u bashkuan në një aleancë politike dhe ushtarake për t’u mbrojtur nga pushtimi osman. Studiuesi dhe ish-diplomati i Shqipërisë Mal Berisha shpalos detaje të studimeve të autorëve britanikë që kanë shkruar për shqiptarët, së fundi po përkthen një vepër te Benjamin Disraleit, kryeministrit […]
February 14, 2018

Kohavision – Cosmo Shqiptaret ne National Geographic: Interviste me Mal Berishen

Prej vitit 1908 deri më 2000, revista e famshme amerikane National Geographic ka botuar rreth dhjetë reportazhe për Shqipërinë dhe shqiptarët. Të mbledhur nga diplomati dhe studiuesi Mal Berisha dhe të rrëfyera nga gazetari Durim Abdullahu në magazinën televizive COSMO, këta artikuj përcjellin përditshmërinë e shqiptarëve në vitet 1908, 1909, 1912, 1918, 1931, 1980, 1990 dhe 2000.
January 16, 2018

RTSH – RADIO TIRANA – EMISIONI LARG DHE AFER – INTERVISTE ME MAL BERISHEN

Intervistë me Mal Berishen, autorin e librit “Herman Bernstein”. Një libër i ri i autorit Mal Berisha botuar kohët e fundit në Shqipëri për herë të parë flet hollësisht për një hebre të shquar amerikan, të quajtur Herman Bernstein, që shërbeu si përfaqësues i Shteteve të Bashkuara në Mbretërinë e Zogut nga viti 1930 deri në 1933.