Botime

February 18, 2017

KOHA JONE – Mal Berisha: Koha po tregon rëndësinë historike të 17 shkurtit

KOHA JONE:  17/02/2017 Aktualitet, Kosova.  Kosova është shumë e  shtrenjtë për diplomatin dhe studiuesin shqiptar, Mal Berisha. Edhe këtë herë, ai ka qenë fatlum tek ka përjetuar  këto ditë festimet e 9 -vjetorit të Pavarësisë së Kosovës.  Ai nënvizon se, rëndësia historike e 17 shkurtit sa vjen e shtohet me kalimin e viteve. Në kryeqytetin kosovar,  ai i ka përjetuar […]
January 31, 2017

ALBANIA – THE COUNTRY OF BESA THE CODE OF HONOR THAT SAVED THE JEWS

January 31, 2017

Mal Berisha in Boston: “A Promise and a People: The Albanian Jews and the Holocaust”

Following the International Holocaust Remembrance Day, a special event, co-sponsored by the Jewish Caucus, Israel Caucus, and European Club, featuring Mr. Mal Berisha, a distinguished Albanian ambassador of career, is going to bring the Albanian – Jewish History to the fore. This event, open to the public, is entitled “A Promise and a People: The Albanian Jews and the Holocaust.” It […]
January 29, 2017

Kultplus: Mal Berisha mban prezantim në Boston në kujtim të Hollokaustit

Mal Berisha mban prezantim në Boston në kujtim të Hollokaustit Kultplus: Publikuar: 2017-01-28 15:17:22 Në këto ditë përkujtimore të Hollokoaustit, Mal Berisha do të mbaj prezantim në Boston me titull: ‘Një Besë dhe Një Popull – Hebrenjtë Shqiptarë dhe Hollokausti’, shkruan KultPlus. Në vitin 2005 Asambleja e Përgjithshme e OKB-së miratoi një rezolutë që shpallte 27 janarin, si ‪Ditën Ndërkombëtare […]
January 10, 2017

REALITETE SHQIPTARO BRITANIKE

November 11, 2016

KOHA JONE: Mal Berisha në Kosovë – Ju tregoj për Ungjillorin që ja kushtoi jetën Shqipërisë

KOHA JONE/06/11/2016–  “Gjatë studimeve të mija mbi jetën dhe veprën e misionarit të jashtëzakonshëm amerikan, Charles Telford Erickson, unë kam gjetur edhe letrat që ai i ka dërguar Presidentit Woodrow Wilson ku i shpjegon se cilët janë shqiptarët, si dhe përgjigjen fantastike që Presidenti Wilson i kthen delegacionit shqiptar që mori pjesë në Konferencën e Paqes në Paris. Ai thotë […]