Publikime

May 9, 2019

Rrenjet Tona-Prezantim ne Muzeun Kombetar Tirane nga Mal Berisha


April 9, 2019

Çmimi i Gazetës “DIELLI” për Reportazhin më të Mirë” iu dha z. Mal Berisha” DIELLI QË NGROH VATRËN”

ÇMIMET E GAZETES DIELLI PER KONKURSIN E 110 VJETORIT – NJOFTIM ZYRTAR I JURISË PER NDARJEN E ÇMIMEVE TË KONKURSIT PËR 110 VJETORIN E GAZETËS “DIELLI” – Në darkën e organizuar me 6 Prillt 2019 kushtuar 110 Vjetorit të Gazetës “DIELLI” u shpallën fituesit e Konkursit organizuar nga VATRA & Redaksia e DIELLIT me rastin e 110 vjetorit, ku morën […]
March 30, 2019

110 VJETORI I DALJES NË DRITË I GAZETËS DIELLI, BOSTON – Cikël shkrimesh nga Mal Berisha


October 28, 2018

A HOMAGE FOR THOSE KILLED IN AN ANTI-SEMITIST ATTACK IN PITTSBURGH, PENNSYLVANIA

A HOMAGE FOR THOSE KILLED IN AN ANTI-SEMITIST ATTACK IN PITTSBURGH, PENNSYLVANIA The dreadful massacre that took place against the Jews, in a synagogue in Pittsburgh, Pennsylvania, where 11 Jews were killed, 6 others wounded, is a strong alarm bell for all mankind that opposes anti-Semitism. We Albanians are in the forefront of the world’s noble men who defended Jews […]
July 23, 2018

Dy amerikanë që na donin me shpirt

ERICKSON E BERNSTEIN,-DY AMERIKANË QË NA DONIN ME SHPIRT Nga Miho Gjini, Mjeshtër i Madh, Kritik arti, teatri e letërsie.[1] Botuar në Gazetën SHEKULLI, Dt. 26 Korrik 2018 Duke lexuar dy monografi të shkruara nga ish Ambasadori shqiptar ne Britaninë e Madhe dhe Irlandë, Z. Mal Berisha, njëra për misionarin Erickson dhe tjetra për diplomatin Berstein, për jetën e punën […]
July 2, 2018

Mal Berisha: – Faleminderit Kadare!

Mëngjesi i datës 1 Korrik 2018 filloi me një kafe përpara me gjeniun e letrave shqipe, Ismail Kadare, mbajtës i shumë e shumë çmimeve ndërkombëtare për letërsine. Ishte një nder i madh të ndjeje nga afër thellësinë e mendimit filozofik dhe qasjen historike të Tij ndaj shtratit tërësisht europian të kulturës iliro – shqiptare mbi të cilën zhvillohet sot kombi […]