Publikime

April 21, 2017

“Kalorës i urdhrit të Skënderbeut” – Kjo dekoratë nderon çdo përpjekje të bërë për të mirën e kombit tonë

Mal Berisha “Në vlerësim të veprimtarisë së shquar diplomatike dhe publicistike për përfaqësimin e Republikës së Shqipërisë dhe të vlerave më të mira kombëtare e shtetërore, kudo ku ka shërbyer si diplomat e Ambasador, brenda e jashtë vendit”. KALORËS I URDHËRIT TË SKËNDERBEUT Me 19 prill 2017, Presidenti i Republikës së Shqipërisë, Sh.T. Z Bujar Nishani, nderoi me titullin “Kalorës […]
March 22, 2017

Mal Berisha’s story of Bernstein – a model for humanity worldwide

Story Highlights Jonathan Brent, Ph.D., the Executive Director and CEO of The YIVO Institute for Jewish Research, underlined in an exclusive interview with Tirana Times that the story of the first U.S. Ambassador to Albania, Herman Bernstein, told by the Albanian diplomat and scholar, Mr. Mal Berisha, at YIVO Institute in 2014 represented a wonderful opportunity for YIVO to demonstrate […]
March 21, 2017

Vendimi i Gjykatës së Hagës për Kosovën dhe pengmarrjet e Ramush Haradinajt

Drejt Hagës për Shpalljen e Ligjshmërisë së Pavarësisë së Kosovës Marre nga The Albanian  Nga Mal Berisha Atë ditë të 21 Korrikut të vitit 2010 po udhëtoja nga qendra e Tiranës, drejt Aeroportit të Rinasit dhe dëgjoja programin botëror të BBC-së. Papritmas dëgjova një lajm që ndërpreu programin: Udhëheqësi i Guerilëve Shqiptarë të Kosovës Ramush Haradinaj sapo është arrestuar dhe […]
March 13, 2017

Profesori i Harvard, Nye: Mal Berisha më bëri përshtypje të fortë

Gazeta Standard, 12 Mars, 2017 “U befasova nga eksperienca, zgjuarsia dhe njohuritë e Z. Mal Berisha. Ne patëm një bisedë interesante. Ishte një takim dhe bisedë shumë e mirë. Ai të lë një përshtypje shumë të fortë në favor të pushtetit të butë në Shqipëri.” . Ky është komenti që Prof. Joseph Samuel Nye, Jr., i John F. Kennedy School of […]
March 5, 2017

Në Grykën e Rugovës – në kujtim të Kadri Roshit dhe Azem Shkrelit – Botuar nga Gazeta 55, Gazeta Shqiptare dhe Balkanweb

Në grykën e Rugovës, në kujtim të Kadri Roshit dhe Azem Shkrelit Nga Mal Berisha Bogë – Rugovë – Shkurt 2017. Botuar nga Gazeta 55 Gazeta Shqiptare Balkanweb Në një nga vilat e Hotelit “Magra Austria” në Bogë të Luginës së Rugovës, ku jemi vendosur për një fundjavë, futet “tinëz” një zhurmë e lehtë e ujërave që gurgullojnë në rrjedhën e […]
March 4, 2017

Në studion e Profesor Joseph S. Nye, Jr.

Në studion e Profesor Joseph S. Nye, Jr. KOHA JONE:  04/02/2017  Biseda me profesor Nye rreth teorisë së tij të “Pushtetit të Butë” ishte shumë interesante. Pashë që zbatimi i asaj teorie në praktikën dhe përvojën time diplomatike ishte në përputhje me tezat e Profesorit… Nga Mal Berisha Prej shumë vitesh jam i apasionuar pas teorisë së Profesorit Harvardian Joseph […]