News

September 14, 2019

MIKU I MADH I SHQIPTARËVE, DIPLOMATI I NDERSHËM DHE I DREJTË HERMAN BERNSTEIN

  NJË FALENDERIM PËR STUDIUESIN SHPENDI HULËSI TOPALLAJ   Prej vitesh kam mësuar se edhe Libri është si puna e verës që pijmë: Sa më shumë kalon koha, aq më shumë i rritet shija. Edhe pse botimi i librit kushtuar Ambasadorit Amerikan në Mbretërinë Shqiptare, 1930-1933, HERMAN BERNSTEIN u bë disa kohë që është botuar, herë pas here ai kap […]
August 21, 2019

FONDACIONI MARTIN & MIRASH IVANAJ – NJË XHEVAHIR KULTURE DHE DIJE NË MES TË TIRANËS

FONDACIONI MARTIN & MIRASH IVANAJ – NJË XHEVAHIR KULTURE DHE DIJE NË MES TË TIRANËS Një Vegim i largët rreth emrit “Mirash”. Ishte viti 1959 kur u ula në bangën e klasës së parë të shkollës fillore “Asim Vokshi”, në Tropojë. Ajo ishte një shkollë e vogël e themeluar në vitin 1923, pas dy shkollave tjera të hapura në rrethin […]
August 15, 2019

Librat me Zë në Shqip, ose Audiobooks.al

Librat me Zë në Shqip, ose Audiobooks.al Para disa kohësh është lëshuar në internet në gjuhën shqipe një program që njihet me emrin “Audiobooks” ose i shqipëruar “Librat me Zë”. Kjo është bërë falë kontributit që i ka dhënë publikut pronari dhe drejtuesi i kompanisë së sigurimeve Sigal Uniqa Group Austria, z Avni Ponari. Ky program në internet iu jep […]
July 16, 2019

News24 TV – Mal Berisha: Sorosi një këshilltar si Rasputin

News 24 TV “A Show” nga Adi Krasta ne News24 – 15 korrik, 2019 Ish-ambasadori shqiptar në Britaninë e Madhe Mal Berisha i ftuar në studionin e emisionit “A show” duke krahasur situatën politike të tanishme me atë të 2013 tha se gjërat janë përkeqësuar. Ai hodhi akuza të forta duke thënë së pas kryeministrit Edi Rama qëndron Soros, që […]
July 16, 2019

MAL BERISHA – SHQIPJA JONË NË FJALORIN E GJUHËVE TË BOTËS TË ANDREW DALBY – it

Mal Berisha  Studiues SHQIPJA JONË NË FJALORIN E GJUHËVE TË BOTËS TË ANDREW DALBY – it. Columbia University Pres Hyrje – Kush është Andrew Dalby  Në “Fjalorin e Gjuhëve”, botuar nga Columbia University Press në New York, 1998, në mes të 400 gjuhëve të botës përfshihet edhe gjuha shqipe, si një ndër gjuhët më të vjetra indo-evropiane. Kjo gjuhë zë […]
July 2, 2019

SCAN TV – RREFIM, i ftuar MAL BERISHA