ENGLISH

--

WHAT IS SIR NOEL MALCOLM’S “ALBANIANIADA”?

WHAT IS SIR NOEL MALCOLM’S “ALBANIANIADA”? By Mal Berisha Sir Noel Malcolm’s ALBANIANIADA” refers to the extensive work and research conducted by him on the history and culture of Albania. His books titled “Kosovo A Short History,” “Agents of Empire: Knights, Corsairs, Jesuits, and Spies in the Sixteenth-Century Mediterranean World” and Albanians, “Rebels, Believers, Survivors”. explores their complex history in […]
--

LAW, VISUAL CULTURE, AND THE SHOW TRIAL- Dr. Agata FIJALKOWSKI

  By Mal Berisha Former Ambassador of the Republic of Albania to the Court of St. James’s in London LAW, VISUAL CULTURE, AND THE SHOW TRIAL Written by Dr. Agata FIJALKOWSKI (Musine Kokalari in a book that makes us blush for yesterday and be ashamed for today) In the middle of 2023, Dr. Agata Fijalkowski, Professor of Law at Leeds […]
--

Mal Berisha – SHQIPTARIADA E SIR NOEL MALCOLM

Mal Berisha SHQIPTARIADA E SIR NOEL MALCOLM MIRËNJOHJA ËSHTË PARAMETËR I FISNIKËRISË NJERËZORE Shtepia Botuese dhe shtypshkronja FLESH Tiranë, Tetor 2023 LEXOJE SI FLIP eBook Mal Berisha SIR NOEL MALCOLM’S ALBANIANADA GRATITUDE IS THE PARAMETER OF HUMAN NOBILITY READ FLIP eBOOK…  
--

PROMOVIM I FILMIT DOKUMENTAR KUSHTUAR VEPRËS SË SIR NOEL MALCOLM “KOSOVA NJË HISTORI E SHKURTËR, PRISHTINË 19 TETOR 2023

PROMOVIM I FILMIT DOKUMENTAR KUSHTUAR VEPRËS SË SIR NOEL MALCOLM “KOSOVA NJË HISTORI E SHKURTËR, PRISHTINË 19 TETOR 2023 MODERATORJA Ky film dokumentar, skenarin dhe rregjinë e të cilit e ka bërë Mal Berisha  ndërsa producent ekzekutiv është doktor Ahmet Ulaj, zbulon ndikimin që ka patur vepra e autorit për një të vërtetë të munguar mbi historinë e Kosovës dhe […]
--

SOFT POWER – A tool to promote values of the Albanian Nation

SOFT POWER – A tool to promote values of the Albanian Nation through diplomatic service through an experience of a diplomat. – Mal Berisha
--

Mal Berisha- In Memoriam of Herman Bernstein

Mal Berisha- In Memoriam of Herman Bernstein HERMAN BERSTEIN, (21 shtator 1876 – 31 gusht 1935), Ambasadori i Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Mbretërinë Shqiptare, nga viti 1930 deri në vitin 1933, ka qenë jo vetëm modeli më i shkëlqyer i një diplomati erudit, të kulturar, të ditur dhe njerëzor, por edhe një mik i madh i popullit shqiptar. […]