Botime

--

Mal Berisha për veprën e tij “Ambasadori i pushtetit të butë”: Një libër kulturor që mund të ndryshojë perceptimin e botës ndaj nesh

Mal Berisha për veprën e tij “Ambasadori i pushtetit të butë”: Një libër kulturor që mund të ndryshojë perceptimin e botës ndaj nesh MCN TV –  E Mërkurë, 14 Shtator 2022   Ish Ambasador i Republikës së Shqipërisë në Mbretërinë e Bashkuar të Britanisë së Madhe, Irlandën Veriore dhe Irlandën, (2012 – 2015), studiuesi dhe historiani Mal Berisha ishte i […]
--

SHKRIMTARI NDREK GJINI – MODEL I SUKSESIT TË SHQIPTARËVE NË BOTË

SHKRIMTARI NDREK GJINI – MODEL I SUKSESIT TË SHQIPTARËVE NË BOTË Nga Mal Berisha Janë të shumtë artistët shqiptarë të cilët nuk e gjejnë veten në atdheun  e tyre dhe detyrohen të emigrojnë drejt vendeve të tjera perëndimore. Shumë prej tyre, kanë bërë emër, edhe pse konkurenca në vendet ku janë vendosur mbart me vete jo vetëm vështirësitë e të […]
--

1848 – EDWARD LEAR – Artisti shumëdimensional që e fiksoi Shqipërinë në telajo

1848 – EDWARD LEAR Artisti shumëdimensional që e fiksoi Shqipërinë në telajo NGA MAL BERISHA Është vështirë të mendohet se ka ndonjë shqiptar që mos të ketë dijeni për Edward Lear-in. Ai e vizitoi Shqipërinë në vitin 1848 dhe është i njohur për shqiptarët falë pikturave të tij të bukura, që krijoi me subjekte të natyrës dhe jetës shqiptare. Shënimet […]
--

1834 – ROBERT CURZON – Shqiptarët, njerëzit e dhënë pas armëve të zbukuruara

1834 – ROBERT CURZON Shqiptarët, njerëzit e dhënë pas armëve të zbukuruara  Nëpër Shqipëri në udhëtim për në Meteora NGA MAL BERISHA Studiuesi dhe aristokrati Robert Curzon (1810–1873) në udhëtimet e tij kaloi edhe nëpër Shqipëri, ku vizitoi Paramithinë dhe Janinën, të cilën, ashtu si udhëtarët e tjerë e quan kryeqytetin e Shqipërisë. Përshtypjet e tij janë botuar në librin […]
--

Model i Ambasadorit të “Pushtetit të Butë”!

Model i Ambasadorit të “Pushtetit të Butë”! NGA Dr. JORGJI KOTE BOTUAR NE “GAZETA SHQIPTARE” ME 23.08.22   Këtë ndjesi ke për autorin, ish Ambasadorin Mal Berisha, sapo mbaron të lexuari librin e tij më të fundit “ Ambasador i Pushtetit të Butë”. Një botim dinjitoz nën kujdesin e një kaste prestigjioze  – Prof. Gjovalin Shkurtaj, Botuesi elitar  Bardhyl Musaj  dhe […]
--

 1831 – DAVID URQUHART – Një vajtim për shqiptarët: Shpirti i Lindjes

 1831 – DAVID URQUHART – Një vajtim për shqiptarët: Shpirti i Lindjes NGA MAL BERISHA Në vitin 1831 një udhëtar tjetër i quajtur David Urquhart (1805–1877) vizitoi Shqipërinë. Ai ishte politikan skocez dhe kishte shërbyer edhe si sekretar i ambasadës britanike në Stamboll. Nga viti 1847 deri në vitin 1952 shërbeu si anëtar i parlamentit britanik. Ai ka shkruar librin […]