CHARLES TELFORD ERICKSON

--

Mal Berisha – HAPPY FOURTH!

HAPPY FOURTH! GËZUAR 246 VJETORIN E PAVARËSISË SË AMERIKËS MIKE! GËZUAR 49 VJETORI I MARDHËNIEVE DIPLOMATIKE DHE MIQËSORE SHQIPËRI SHBA! Sot është 4 korriku, dita e Festës së Pavarësisë së Shteteve të Bashkuara të Amerikës. Me këtë rast iu uroj shtetasve më të bukur amerikanë (në sytë e mi) Andra dhe Skai Berisha: Gëzuar 4 Korrikun! Po ashtu ju uroj […]
--

Afërdita Hall – Xhafo – Charles Telfors Erickson u “harrua”nga zyrtarët e diktaturës, por jo nga shqiptarët

Meditime rreth librit: “JETA E JASHTËZAKONSHME E AMERIKANIT CHARLES TELFORD ERICKSON KUSHTUAR SHQIPËRISË” e autorit Mal Berisha.   Shkruar nga Afërdita Hall – Xhafo, (E bija e ish nxënësit të Erickson – it, Avdyl) Xhafo). St Louis, ShBA. Nuk gjej fjalë të shpreh ato ndjenja të forta krenarie dhe dhimbjeje deri në palcë, që më pushtuan gjatë leximit të këtij […]
--

NJË TAKIM MIQSH QË STUDIOJNË VLERAT E TRASHËGIMISË SHQIPTARO – AMERIKANE

NJË TAKIM MIQSH QË STUDIOJNË VLERAT E TRASHËGIMISË SHQIPTARO – AMERIKANE NGA MAL BERISHA   Me 9 Gusht 2021 në një nga mjediset e Hotel Tirana International u takova me studiuesen e njohur Eleni Laperi. Në këtë takim me Elenin, patëm plot gjëra për t’i treguar njëri-tjetrit në lidhje me punët që kemi bërë dhe kemi në duar për njohjen […]
--

1933 – VENDI QË ZURI SHQIPËRIA NË LIBRIN “BIBLIOTEKAT POPULLORE TË BOTËS”

1933 – VENDI QË ZURI SHQIPËRIA NË LIBRIN “BIBLIOTEKAT POPULLORE TË BOTËS” Nga Mal Berisha Prej vitesh jam marrë me studimin e veprimtarisë së amerikanit Charles Telford Erickson, në dobi të shqiptarëve. Kam botuar libër biografik për të, i kam përkthyer veprën për shqiptarët, kam dhënë intervista televizive, kam bërë prezantime rreth jetës së tij deri sa kam krijuar edhe […]
--

NË NDERIM TË VEPRËS SË CH.T. ERICKSON

NË NDERIM TË VEPRËS SË CH.T. ERICKSON Inagurimi i librit në tre volume: Jeta dhe Vepra në Shqipëri dhe për Shqipërinë Tiranë, 5 Nëntor 2012  
--

Mal Berisha – Historia e Shkollës Bujqësore, “Charles Telford Erickson” në Golem, Kavajë

Mal Berisha – Historia e Shkollës Bujqësore, “Charles Telford Erickson” në Golem, Kavajë Intervistë e rregjistruar në parapetin e taracës ballore të Shkollës Bujqësore, “Charles Telford Erickson” në Golem, Kavajë, dhënë Drejtorit të Institutit për Studime Shqiptare dhe Protestante, Dr. David Hosaflook – Nëntor 2015.