Intervista, në Televizione dhe Fondacione të ndryshme

--

Përsiatje me rastin e festimeve të 111 vjetorit të shpalljes së Pavarësisë brenda në Sallën e Parlamentit të Bashkisë së Nju Jorkut

Përsiatje me rastin e festimeve të 111 vjetorit të shpalljes së Pavarësisë brenda në Sallën e Parlamentit të Bashkisë së Nju Jorkut. NGA MAL BERISHA ÇFARË ËSHTË EKUMENIZMI PËR NE SHQIPTARËT? Kremtimi i 111 vjetorit të shpalljes së Pavarësisë së Shqipërise brenda në sallën e Parlamentit të Bashkisë së Nju Jorkut ishte një rast ideal për të parë se sa […]
--

Mal Berisha – SHQIPTARIADA E SIR NOEL MALCOLM

Mal Berisha SHQIPTARIADA E SIR NOEL MALCOLM MIRËNJOHJA ËSHTË PARAMETËR I FISNIKËRISË NJERËZORE Shtepia Botuese dhe shtypshkronja FLESH Tiranë, Tetor 2023 LEXOJE SI FLIP eBook Mal Berisha SIR NOEL MALCOLM’S ALBANIANADA GRATITUDE IS THE PARAMETER OF HUMAN NOBILITY READ FLIP eBOOK…  
--

RASTI I SKËNDERBEUT ISHTE NDOSHTA MË I FAMSHMI NË TËRË EVROPËN PËR REZISTENCËN NDAJ SHTETIT OSMAN

  RASTI I SKËNDERBEUT ISHTE NDOSHTA MË I FAMSHMI NË TËRË EVROPËN PËR REZISTENCËN NDAJ SHTETIT OSMAN. Sir Noel MALCOLM Me datën 19 tetor 2023 në Bibliotekën Kombëtare të Republikës së Kosovës, “Pjetër Bogdani” në Prishtinë u përurua episodi i dytë i filmit dokumentar me titull ”KOSOVA NJË HISTORI E SHKURTËR” kushtuar veprës së Sir Noel Malcolm – it në […]
--

PROMOVIM I FILMIT DOKUMENTAR KUSHTUAR VEPRËS SË SIR NOEL MALCOLM “KOSOVA NJË HISTORI E SHKURTËR, PRISHTINË 19 TETOR 2023

PROMOVIM I FILMIT DOKUMENTAR KUSHTUAR VEPRËS SË SIR NOEL MALCOLM “KOSOVA NJË HISTORI E SHKURTËR, PRISHTINË 19 TETOR 2023 MODERATORJA Ky film dokumentar, skenarin dhe rregjinë e të cilit e ka bërë Mal Berisha  ndërsa producent ekzekutiv është doktor Ahmet Ulaj, zbulon ndikimin që ka patur vepra e autorit për një të vërtetë të munguar mbi historinë e Kosovës dhe […]
--

SOFT POWER – A tool to promote values of the Albanian Nation

SOFT POWER – A tool to promote values of the Albanian Nation through diplomatic service through an experience of a diplomat. – Mal Berisha
--

Mal Berisha- In Memoriam of Herman Bernstein

Mal Berisha- In Memoriam of Herman Bernstein HERMAN BERSTEIN, (21 shtator 1876 – 31 gusht 1935), Ambasadori i Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Mbretërinë Shqiptare, nga viti 1930 deri në vitin 1933, ka qenë jo vetëm modeli më i shkëlqyer i një diplomati erudit, të kulturar, të ditur dhe njerëzor, por edhe një mik i madh i popullit shqiptar. […]