Intervista, në Televizione dhe Fondacione të ndryshme

--

SOFT POWER – A tool to promote values of the Albanian Nation

SOFT POWER – A tool to promote values of the Albanian Nation through diplomatic service through an experience of a diplomat. – Mal Berisha
--

Mal Berisha- In Memoriam of Herman Bernstein

Mal Berisha- In Memoriam of Herman Bernstein HERMAN BERSTEIN, (21 shtator 1876 – 31 gusht 1935), Ambasadori i Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Mbretërinë Shqiptare, nga viti 1930 deri në vitin 1933, ka qenë jo vetëm modeli më i shkëlqyer i një diplomati erudit, të kulturar, të ditur dhe njerëzor, por edhe një mik i madh i popullit shqiptar. […]
--

MAL BERISHA- NJË HOMAZH PËR PËR VEPRËN E DR. REBERT ELSIE

NJË HOMAZH PËR PËR VEPRËN E DR. REBERT ELSIE NË DOBI TË KULTURËS SHQIPTARE, ME RASTIN E DATËLINDJES SË TIJ: 29 QERSHOR 1950 – 29 QERSHOR 2023  
--

Në Kosovë tensione, në Tiranë festë serbe. Diplomati Mal Berisha kundër festimeve në Opera

Në Kosovë tensione, në Tiranë festë serbe. Diplomati Mal Berisha kundër festimeve në Opera. Ndërkohë që dhuna e bandave serbe vijon në veri të Kosovës, në Tiranë festohet me orkestër serbe. Në kuadër të nismës ‘Open Balkan’, Orkestra Filarmonike e Beogradit do të performojë në Tiranë, duke regjistruar kështu një karshillik ndaj dhunës serbe në Kosovë. Për diplomatin Mal Berisha, […]
--

DY LIBRA PËR DY AMERIKANËT QË NA DONIN ME SHPIRT

DY LIBRA PËR DY AMERIKANËT QË NA DONIN ME SHPIRT   Nga Miho Gjini   Thuajse e kisha harruar fare Malin, ish studentin tim të Institutit të Arteve, tek ai qëndroi para meje në njerën nga rrugët e Tiranës dhe me përqafoi përzemërsisht, sikur asgjë nuk më kishte ndodhur. Dhe as që e dija që ai, sapo ishte kthyer nga […]
--

Syri i Botës me Moderatoren Dori Daka – I Ftuar Mal Berisha

SYRI TV Syri i Botës me Moderatoren Dori Daka I Ftuar Mal Berisha