CHARLES TELFORD ERICKSON

--

Radio Tirana – EMISIONI LARG & AFER ( MAL BERISHA ) – 08.03.2020

8 Mars, 2019, ora 20.35, ne RADIO TIRANA,ne emisionin “LARG & AFER”, ”, i ftuar ne studio ish ambasadori Mal Berisha, shkrimtar e publicist, dekoruar nga presidenti i Republikës së Shqipërisë,me titullin “Kalorës i Urdhrit të Skënderbeut”, flet per disa personalitete te shquara boteror qe kane kontribuar per Shqiperine dhe shqiptaret ne kohe te ndryshme si, Charles Telford Erickson, misionar […]
--

Nje vjershe e Erickson per Skenderbeun e perkthyer nga Mal Berisha

CHARLES TELFORD ERICKSON SKANDERBEG You reached for no red sullied scepter You sought for no sad crumpled Crown You pitted your weight ‘Gainst a tyrannous state That was crushing your Motherland down. You renounced the rich honors of Empire, And the ripe-garnered glories of years, To cover a nest With your scarred-eagle breast, That was thorned with a myriad of […]
--

Intervistë me z. Mal Berisha për Charles T. Erickson në Shqipëri

Institute for Albanian & Protestant Studies – December  2nd, 2014 Ambasadori shqiptar për Britaninë e Madhe, Mal Berisha, flet për jetën dhe veprimtarinë e Charles Telford Ericksonit, misionar protestant amerikan i cili shërbeu në Shqipëri dhe për çështjen shqiptare që nga 1908. Versioni i plotë. Intervistë me z. Mal Berisha për Charles T. Erickson në Shqipëri  
--

Intervistë me Mal Berisha për Charles T. Erickson në Shqipëri

Intervistë me Mal Berisha për Charles T. Erickson në Shqipëri Ambasadori shqiptar për Britaninë e Madhe, Mal Berisha, flet për jetën dhe veprimtarinë e Charles Telford Ericksonit, misionar protestant amerikan i cili shërbeu në Shqipëri dhe për çështjen shqiptare që nga 1908. Versioni i plotë.
--

TAKIM ME 103 VJEÇAREN GREJS JOHNSON ERICKSON

TAKIM ME 103 VJEÇAREN GREJS JOHNSON ERICKSON Boston 26 Mars 2014 Hyrje Të takosh njerëz për të cilët ke dëgjuar por nuk i ke parë kurrë është gjithmonë një kënaqësi e veçantë. Mund të jenë ata njerëz të thjeshtë, të njohur në distancë, mund të jenë artistë, njerëz të medias, shkencetarë, shkrimtarë e pse jo edhe politikanë. Në takimet me njerëzit përherë të mbetet diçka në mëndje: mund të jetë pamja, mënyra e shprehjes, sa i afërt ose […]
--

Ambasadori Mal Berisha viziton ne Boston vajzen e Erickson

Ambasadori Mal Berisha viziton ne Boston vajzen e Erickson, Grace Elizabeth Johnson Erickson. Me kete rast  ai i dhuron asaj librin “Charles Telford Erickson, Jeta dhe Veprat, per Shqiperine dhe ne Shqiperi”, Ky liber i autorit Mal Berisha u botua me rastin e 100 vjetorit te Pavarsise se Shqiperise dhe i  dedikohet  te atit te saj Charles Telford Erickson. Grace Elizabeth […]