Publikime

--

I Ardhur nga Katedra e Ferrit

Roman: I Ardhur nga Katedra e Ferrit. Autor: Bajram Z. Berisha Parathënie I ulur para një kompjuteri “Dell”, në moshën 75 vjeç, babai im i dashur rrekej me të tëra forcat që të shkruante, korrigjonte, ruante, nënvizonte, faqoste dhjetëra e dhjetëra faqe të një libri. Ne ishim mësuar që ta shihnim atë çdo ditë tek shkruante në një makinë të […]
--

1358 ditë në Londër

1358 ditë në Londër, si përfaqësuesi i Republikës së Shqipërisë në Mbretërinë e Bashkuar Të dashur miq! Pas 1358 ditësh në Londër, si përfaqësuesi i Republikës së Shqipërisë në Mbretërinë e Bashkuar erdhi koha që të kthehem në atdhe. Me këtë rast dua të falenderoj tërë bashkëatdhetarët, miqtë, shokët, drejtuesit e shoqatave, aktivistët, kolegët diplomatë të Ambasadës për ndihmën që […]
--

Noel Malcolm per Shqiptarët

Shqiptarët, agjentët mes Perandorisë Osmane e Venedikut BOTUAR NE GAZETEN PANORAMA ME 10 GUSHT 2015 “Nëse dikush dëshironte të bënte tregti me Perandorinë Osmane, ishte shumë e rëndë- sishme të njihte një shqiptar”. Në verën e vitit 2015, Sir Noel Malcolm, profesor i kolegjit All Souls College Oxford, botoi librin “Agjentët e Perandorisë”. Ky libër, pas atij “Kosova – Një […]
--

Yamey- Berisha’s farewell party

MAL BERISHA’S FAREWELL PARTY 30th October 2015, at Regents University, London BY ADAM YAMEY It was thanks to an electronic message sent to me by Lixhan John Lumani, an Albanian barber in Connecticut (USA), that I first met Ambassador Mal Berisha. The barber informed me that an Albanian film was to be shown at Rich Mix in London’s Shoreditch district. […]
--

MAL BERISHA – DY FJALË PËR LIBRIN (SH)KRIME NË HISTORI

MAL BERISHA – DY FJALË PËR LIBRIN (SH)KRIME NË HISTORI Shkruar nga Ndrek Gjini Dhjetor 2019 – Këto ditë është botuar dhe ka dalë në qarkullim libri (Sh)Krime në Histori  i autorit Ndrek Gjini, gazetar, poet, shkrimtar dhe përkthyes. Unë pata nderin që të shkruaja hyrjen e këtij libri shumë të bukur të këtij autori atdhetar. Po e sjell këtu […]
--

3 POEZI PËR TËRMETIN

TËRMETI Tërmeti ka shkaktuar vërtetë një tronditje të madhe. Por Shqipëria nuk është i vetmi vend që goditet nga tërmetet. Ndërsa kjo forcë kaq e madhe e brendshme e natyrës godet pa mëshirë nga thellësitë deri në sipërfaqe të tokës, njerëzit kanë gjetur mënyra për ta shprehur atë edhe me poezi. Prandaj mendova të përktheja dy prej tyre dhe ti […]