Botime

--

MAL BERISHA – NJË DITË ME “MBRETËRESHËN E MALËSORËVE”

MAL BERISHA – NJË DITË ME “MBRETËRESHËN E MALËSORËVE” Londër, 10 Gusht 2015 Një homazh për: EDITH MARY DURHAM Artiste, natyraliste, udhëtare, shkrimtare dhe antropologjiste, e njohur si: “MBRETËRESHA E MALËSORËVE” KLIKO KETU PER TE SHIKUAR PREZANTIMIN – VIDEO KLIKO KETU PER TE SHIKUAR PREZANTIMIN – PDF  
--

FUNDI I NJË TRAGJEDIE – KUJTIME NGA BAZA USHTARAKE FORT DIX – NEW JERSEY – SHBA

Mal Berisha Me rastin e 12 Qershorit – Ditës së Hyrjes së NATO – s në Kosovë FUNDI I NJË TRAGJEDIE – KUJTIME NGA BAZA USHTARAKE FORT DIX – NEW JERSEY – SHBA Më datën 24 Mars 1999, forcat ajrore të NATO-s filluan bombardimet mbi caqet ushtarake të Sllobodan Milosheviçit. Avionët u nisën nga baza ushtarake e Avianos dhe skuqën […]
--

Center for Albanian and American Studies

The U.S. has too closely tied its foreign policy goals—stability in the Balkans and the construction of free-market democracy in Albania—to one man and one party. Following Berisha’s visit to the U.S. in March 1991, Washington began supplying direct assistance to the DP, including donations of computers and cars for the 1992 electoral campaign. William Ryerson, the first U.S. ambassador, […]
--

US AMBASSADOR IN ALBANIA BERNSTEIN – A MODEL OF A GREAT DIPLOMAT

US AMBASSADOR IN ALBANIA BERNSTEIN – A MODEL OF A GREAT DIPLOMAT As a diplomat, I have learned from Herman Bernstein that everything we write, even the notes we scribble and the business cards we exchange, are important records to be preserved.   Mal Berisha Herman Bernstein was born on September 21, 1876 in a village named “Vladislavov” in Russian, […]
--

A SHORT HISTORY OF HIGH DIPLOMATIC PRESENTATION OF ALBANIAN STATE TO THE UNITED KINGDOM OF GREAT BRITAIN 1922 – 2015

A SHORT HISTORY OF HIGH DIPLOMATIC PRESENTATION OF ALBANIAN STATE TO THE UNITED KINGDOM OF GREAT BRITAIN FROM 1922 – 2015  Written by Mal BERISHA Former Ambassador of the Republic of Albania to the United Kingdom of Great Britain, Northern Ireland and Ireland, 2012 – 2016  Courtesy for the Second Edition of the Annual Report of the Council of Albanian […]
--

Rinoceronti që po prish teatrin Tonë Kombëtar

KOHA JONE – 15/05/2020 Nga Mal Berisha- Në vitin 1959 shkrimtari Franko – Rumun, Eugen Jonesku, shkruajti veprën dramatike absurde “RINOCERONTI”. Kjo vepër bazohet në një legjendë që lidhet me këtë egërsirë e cila thuhet se ka një aftësi të habitshme: Po e preku njeriun me noçkë ai e shndrron atë në Rinoceront! Ja ngjarja: “Në një qytet të vogël […]