Koleksioni i shkrimeve për Skënderbeun/Collection of writings about Scanderbeg

--

Mal Berisha: Krenar që u dekretova nga një atdhetar i madh e i ndershëm

 Koha Jone-  25/07/2017  “Të ndjeheni krenar për atë që bëtë. Trashëgimia juaj do të mbahet mend gjatë.”  Ky është thelbi i mesazhit plot ndjenjë e mirënjohje që  diplomati i njohur Z. Mal Berisha i ka shprehur disa ditë më parë Presidentit Bujar Nishani në prag të dorëzimit ceremonial të detyrës së Kryetarit të Shtetit Shqiptar. Sharmant dhe eloquent në fjalët e […]
--

“Kalorës i urdhrit të Skënderbeut” – Kjo dekoratë nderon çdo përpjekje të bërë për të mirën e kombit tonë

Mal Berisha “Në vlerësim të veprimtarisë së shquar diplomatike dhe publicistike për përfaqësimin e Republikës së Shqipërisë dhe të vlerave më të mira kombëtare e shtetërore, kudo ku ka shërbyer si diplomat e Ambasador, brenda e jashtë vendit”. KALORËS I URDHËRIT TË SKËNDERBEUT Me 19 prill 2017, Presidenti i Republikës së Shqipërisë, Sh.T. Z Bujar Nishani, nderoi me titullin “Kalorës […]
--

PANORAMA: MAL BERISHA – ME ARBËRESHËT NË MOLISE DHE NË KALABRI

Gazeta Panorama, 17 Gusht 2016 ME ARBËRESHËT NË MOLISE DHE NË KALABRI Hyrje Dëshira për t’i parë, njohur nga afër, biseduar, shkëmbyer mendime me bashkëatdhetarët tanë jashtë vendit, qofshin këta të afërt apo të largët, të larguar heret apo vonë nga atdheu, besoj se është ndjenjë e fortë e çdo shqiptari. Por kur puna vjen tek arbëreshët, atë pjesë aq […]
--

Gazeta Shqiptare risjell Skenderbeun e Erickson

  Poezia e Erickson per Skenderbeun, perkthyer nga Mal Berisha boutar ne Gazeta Shqiptare  
--

Nje vjershe e Erickson per Skenderbeun e perkthyer nga Mal Berisha

CHARLES TELFORD ERICKSON SKANDERBEG You reached for no red sullied scepter You sought for no sad crumpled Crown You pitted your weight ‘Gainst a tyrannous state That was crushing your Motherland down. You renounced the rich honors of Empire, And the ripe-garnered glories of years, To cover a nest With your scarred-eagle breast, That was thorned with a myriad of […]
--

Fan Noli qëndron në altarin e historisë

Nga Mal Berisha Fjala e mbajtur ne simpoziumin kushtuar jetes dhe vepres se Fan Nolit ne Boston me 22 Nëntor, 2015 I nderuar Reverand At Liolin! I nderuar Dr Gjon Bucaj, Kryetar I Vatres Të dashur pjesëmarrës! Mirdita! Është një nder i madh të gjëndem sot në Boston, në këtë epiqendër të kulturës dhe trashëgimisë shqiptaro – amerikane. Në këtë […]