Libra ne fokus

--

Mal Berisha- In Memoriam of Herman Bernstein

Mal Berisha- In Memoriam of Herman Bernstein HERMAN BERSTEIN, (21 shtator 1876 – 31 gusht 1935), Ambasadori i Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Mbretërinë Shqiptare, nga viti 1930 deri në vitin 1933, ka qenë jo vetëm modeli më i shkëlqyer i një diplomati erudit, të kulturar, të ditur dhe njerëzor, por edhe një mik i madh i popullit shqiptar. […]
--

MAL BERISHA- NJË HOMAZH PËR PËR VEPRËN E DR. REBERT ELSIE

NJË HOMAZH PËR PËR VEPRËN E DR. REBERT ELSIE NË DOBI TË KULTURËS SHQIPTARE, ME RASTIN E DATËLINDJES SË TIJ: 29 QERSHOR 1950 – 29 QERSHOR 2023  
--

DY LIBRA PËR DY AMERIKANËT QË NA DONIN ME SHPIRT

DY LIBRA PËR DY AMERIKANËT QË NA DONIN ME SHPIRT   Nga Miho Gjini   Thuajse e kisha harruar fare Malin, ish studentin tim të Institutit të Arteve, tek ai qëndroi para meje në njerën nga rrugët e Tiranës dhe me përqafoi përzemërsisht, sikur asgjë nuk më kishte ndodhur. Dhe as që e dija që ai, sapo ishte kthyer nga […]
--

NJË FILM I SHKURTËR PËR MUSINE KOKALARIN PËRGATITUR NGA DR. AGATA FIJALKOWSKI, MBRETËRIA E BASHKUAR

NJË FILM I SHKURTËR PËR MUSINE KOKALARIN PËRGATITUR NGA DR. AGATA FIJALKOWSKI, MBRETËRIA E BASHKUAR NGA MAL BERISHA Hyrje:   Dr. Agata Fijalkowski, është një studiuese e njohur nga Çikago, ShBA, e rregjistruar në Shkollën Juridike të Leeds, në Britani, në korrik të vitit 2019. Ajo merret me kërkimet ndërdisiplinore në dhënjen e drejtësisë ndaj të dëmtuarve të Luftës së […]
--

Gezuar Datelindjen Ibrahim Kadriu!

Gezuar Datelindjen Ibrahim Kadriu! Nga MAL BERISHA   Me rastin e vitit të ri 2023, nga Prishtina më erdhi një “kartolinë ” e shkruar në 3869 faqe. Kartolina përbëhej nga një seri veprash letrare të shkruara dhe t ë botuara në 10 vëllime, në një hark kohor prej 60 vjetësh, nga gazetari, shkrimtari, intelektuali dhe miku im i shtrenjtë nga […]
--

Mal Berisha për veprën e tij “Ambasadori i pushtetit të butë”: Një libër kulturor që mund të ndryshojë perceptimin e botës ndaj nesh

Mal Berisha për veprën e tij “Ambasadori i pushtetit të butë”: Një libër kulturor që mund të ndryshojë perceptimin e botës ndaj nesh MCN TV –  E Mërkurë, 14 Shtator 2022   Ish Ambasador i Republikës së Shqipërisë në Mbretërinë e Bashkuar të Britanisë së Madhe, Irlandën Veriore dhe Irlandën, (2012 – 2015), studiuesi dhe historiani Mal Berisha ishte i […]