ngjini

--

Mal Berisha: Si e aktualizoi rëndësinë e librit – “E DREJTA E MEDIAS”

Si e aktualizoi rëndësinë e librit “E DREJTA E MEDIAS” ÇËSHTJA “AMBROZIA META”? Nga Mal Berisha Libri “E DREJTA E MEDIAS” shkruar nga Dr. Brikena Kasmi, në vitin 2017, në të vërtetë është një manual shumë i rëndësishëm për të kuptuarit e Rolit të Medias në shoqëritë demokratike, mënyrën e organizimit të lirë, kushtet në të cilat operohet dhe format […]
--

TEORI DRAME – Disa mendime rreth këtij libri të ri të Akademikut Gjovalin Shkurtaj

TEORI DRAME  Disa mendime rreth këtij libri të ri të Akademikut Gjovalin Shkurtaj Nga MAL BERISHA Jo rrallë më takon të ndaj kohën, përpara një kafje, me Akademikun Gjovalin Shkurtaj. Bashkë na lidh një miqësi e herëshme që kur ai ishte pedagog dhe unë merresha me kulturën. Në atë kohë pata pasë rastin të organizoja veprimtari kulturore për ndjekësit e […]
--

Mal Berisha: ‘Këshilli i Ambasadorëve të SHBA-së zbërtheu shkeljet që janë bërë për të sanksionuar Berishën’

Mal Berisha: ‘Këshilli i Ambasadorëve të SHBA-së zbërtheu shkeljet që janë bërë për të sanksionuar Berishën’-  Për më shumë informacione vizitoni: http://syri.net     KLIKO KETU PER TE PARE VIDEON…    
--

KËSHILLI I AMBASADORËVE AMERIKANË SJELL NJË VËSHTRIM TË PLOTË RRETH SITUATËS NË SHQIPËRI

KËSHILLI I AMBASADORËVE AMERIKANË ORGANIZATA DIPLOMATIKE BI – PARTIZANE MË PRESTIGJIOZE NË SHBA DHE NË BOTË, SJELL NJË VËSHTRIM TË PLOTË, TË QARTË DHE TË PA-ANSHËM RRETH SITUATËS NË SHQIPËRI. MISSION REPORT Balkans Mission Report May 7-14, 2023 In May 2023, a delegation of ten members of the Council of American Ambassadors (CAA), accompanied by several spouses, guests and staff, […]
--

WHAT IS SIR NOEL MALCOLM’S “ALBANIANIADA”?

WHAT IS SIR NOEL MALCOLM’S “ALBANIANIADA”? By Mal Berisha Sir Noel Malcolm’s ALBANIANIADA” refers to the extensive work and research conducted by him on the history and culture of Albania. His books titled “Kosovo A Short History,” “Agents of Empire: Knights, Corsairs, Jesuits, and Spies in the Sixteenth-Century Mediterranean World” and Albanians, “Rebels, Believers, Survivors”. explores their complex history in […]
--

Kush ishte Maximilien Robespierre?

Kush ishte Maximilien Robespierre? Nga Mal Berisha Maximilien Robespierre ishte një figurë kryesore e Revolucionit Francez, i njohur për mbrojtjen që ai iu bëntë ndryshimeve radikale politike dhe sociale. Ai lindi më 6 maj 1758. Ka studiuar drejtësi në Universitetin e Parisit. Shkrimet dhe fjalimet e tij të hershme pasqyronin një përkushtim ndaj drejtësisë dhe kundërshtim ndaj tiranisë. Në vitin […]