Publikime

--

ERMONELA JAHO – “LA RONDINE”, NË COVENT GARDEN OPERA HOUSE

(Londër, Qershor 2013) La Rondine (Dallëndyshja) Premjerë. 17 qershor 2013.  Teatri Londinez – Covent Garden Opera House – vazhdon jetën e tij të përditshme. Në njerën anë të tij, në skene ka mbledhur artistë nga më të mirët e globit. Nga ana tjetër mbushet me spektatorët më sqimëtare  të botës, me shijen më të hollë për muzikën, me elitën e […]
--

NJË HISTORI E HARRUAR LAVDIE E MIQËSISE SHQIPTARO AMERIKANE

Renja e avionit amerikan C53 D me datë 8 nëntor 1943  shënoi rastin e parë dhe të fundit në historinë e Luftës së Dytë Botërore që një ekip infermierësh, ushtarakësh dhe pilotësh amerikanë të rrëzoheshin me avion në një zonë të okupuar naziste gjermane dhe të shpëtonin. Kjo ndodhi në Shqipëri.  Ka shumë kombe në botë të cilët krenohen për cilësitë […]
--

I Ardhur nga Katedra e Ferrit

Roman: I Ardhur nga Katedra e Ferrit. Autor: Bajram Z. Berisha Parathënie I ulur para një kompjuteri “Dell”, në moshën 75 vjeç, babai im i dashur rrekej me të tëra forcat që të shkruante, korrigjonte, ruante, nënvizonte, faqoste dhjetëra e dhjetëra faqe të një libri. Ne ishim mësuar që ta shihnim atë çdo ditë tek shkruante në një makinë të […]
--

1358 ditë në Londër

1358 ditë në Londër, si përfaqësuesi i Republikës së Shqipërisë në Mbretërinë e Bashkuar Të dashur miq! Pas 1358 ditësh në Londër, si përfaqësuesi i Republikës së Shqipërisë në Mbretërinë e Bashkuar erdhi koha që të kthehem në atdhe. Me këtë rast dua të falenderoj tërë bashkëatdhetarët, miqtë, shokët, drejtuesit e shoqatave, aktivistët, kolegët diplomatë të Ambasadës për ndihmën që […]
--

Noel Malcolm per Shqiptarët

Shqiptarët, agjentët mes Perandorisë Osmane e Venedikut BOTUAR NE GAZETEN PANORAMA ME 10 GUSHT 2015 “Nëse dikush dëshironte të bënte tregti me Perandorinë Osmane, ishte shumë e rëndë- sishme të njihte një shqiptar”. Në verën e vitit 2015, Sir Noel Malcolm, profesor i kolegjit All Souls College Oxford, botoi librin “Agjentët e Perandorisë”. Ky libër, pas atij “Kosova – Një […]
--

Yamey- Berisha’s farewell party

MAL BERISHA’S FAREWELL PARTY 30th October 2015, at Regents University, London BY ADAM YAMEY It was thanks to an electronic message sent to me by Lixhan John Lumani, an Albanian barber in Connecticut (USA), that I first met Ambassador Mal Berisha. The barber informed me that an Albanian film was to be shown at Rich Mix in London’s Shoreditch district. […]