Aktivitete

--

NJË DITË ME VEPRIMTARIN E ÇËSHTJES TONË KOMBËTARE, Z. HARRY BAJRAKTARI, NË NEW YORK

NJË DITË ME VEPRIMTARIN E ÇËSHTJES TONË KOMBËTARE, Z. HARRY BAJRAKTARI, NË NEW YORK Nga Mal Berisha Në vijim të punës për një serial dokumentar, këto ditë në New York pata një takim dhe një intervistë me Veprimtarin e njohur të Çështjes tonë Kombëtare, z Harry Bajraktari, në qendrën e tij të punës në Tarrytown, në veri të New York-ut. […]
--

ME STUDIUESIN E NJOHUR IDRIZ LAMAJ, FOTOGRAFIN FADIL BERISHA DHE INTELEKTUALEN MARJANA ZENELI BULKU

ME STUDIUESIN E NJOHUR IDRIZ LAMAJ, FOTOGRAFIN FADIL BERISHA DHE INTELEKTUALEN MARJANA ZENELI BULKU.  Nga Mal Berisha Gjatë këtyre ditëve në New York, kam mbledhur një numër intervistash me dëshmitarë  rreth  një figure të ndritur të Malësë së Gjakovës dhe të kombit tone:  Cucë Avdylen e Gegëhysenit.  Për këtë kam takuar disa njerëz me vlera të veçanta të bashkësisë shqiptaro […]
--

NJË DITË E VEÇANTË NË BOSTON, ME AT ARTHUR LIOLIN

NJË DITË E VEÇANTË NË BOSTON, ME AT ARTHUR LIOLIN TEK KRYEKISHA ORTODOKSE SHQIPTARE E SHËN GJERGJIT Nga Mal Berisha Ishte nder dhe kënaqësi e veçantë të takoja përsëri dhe të zhvilloja një bisedë të gjatë me plot dashuri vëllazërore me At Arthur Liolin: Kreu i Kryekishës dhe Ikona e Patriotizmës Shqiptare.  Ai ka mbajtur ndezur zemrat e patriotëve shqipëtarë […]
--

PASURIA IME MË E VYER ËSHTË LIRIA E VENDIT TIM

Nga Marjana Bulku Gjergj Kastriot Skënderbeu , ky lider shqiptar i njohur ndërkombëtarisht dhe i pranuar historikisht nga shqiptarët si një rast unik që arriti ti bashkonte ato si rrallkush, vjen këtë herë krejt ndryshe në veprën ” Naltësimi i Iskanderit” nga Benjamin Disrael, dy herë kryeministër i Mbretërisë së Bashkuar (1868 dhe 1874-80.) , përkthyer mjeshtërisht nga studiuesi Mal […]
--

Cucë Avdylja – Ulaj, Trimëresha e Malësisë

NGA MAL BERISHA   Në përvjetorin e 70 – të të Shpalljes së Pavarësisë së Shqipërisë, kam patur nderin të botoj një artikull për një figurë vërtetë legjendare, Cucë Avdylja – Ulaj, bijë e Malësisë së Gjakovës e martuar në Vuthaj të Plavë e Gucisë. Në atë kohë të ishe punonjës i thjeshtë kulture në një zonë periferike dhe të botoje […]
--

I falem nderës së Skënder Thaçit për gjithçka që ka bërë në të mirë të çështjes tonë kombëtare

NGA MAL BERISHA   Skënder Thaçin, shumë vetë sot e njohin si një biznesmen të suksesshëm në Bogë të Rugovës dhe në Prishtinë. Shumë të tjerë e njohin si njeriu që priti me mijëra të shpërngulur nga Kosova, të cilët ai i ushqeu dhe i veshmbathi gjatë periudhës famëkeqe të Miloshevicit; Të tjerë e njohin për veprimtarinë e tij humanitare […]