Publikime

--

AMIRA UKAJ – MODELI I FËMIJËS SË SOTËM TË TALENTUAR SHQIPTAR

AMIRA UKAJ – MODELI I FËMIJËS SË SOTËM TË TALENTUAR SHQIPTAR (Qoftë për vendin e saj, Shqipërinë!)   NGA MAL BERISHA   Në fillim të vitit 2020, gjatë një serie prezantimesh rreth figurave të shquara të botës anglo – amerikane, që i kushtuan jetën Shqipërisë, organizuar në sallën e “Fondacionit Ivanaj”, në Tiranë, u shfaq edhe një vajzë e vogël, […]
--

Veprat e Mal Berishës shtylla të vetëdijes historike

Veprat e Mal Berishës shtylla të vetëdijes historike Prof. Dr. Fatmir Terziu Librat e Mal Berishës “Shqiptarët, Lisa mbi truallin Ilir”, (2007); “Shqiptarët, Europianët më të lashtë dhe më të rinj” (2008); “Amerikani Charles Telford Erickson, Një jetë kushtuar Shqipërisë” tre volume, (2012), “Herman Bernstein, Ambasadori U.S në Shqipëri, 1930-1933” (dhjetor 2014), “Realitetet Shqiptaro – Britanike” (2015) janë studime të […]
--

HISTORI E SHKURTËR E SHËRBIMIT DIPLOMATIK, QË NGA THEMELIMI I SHTETIT SHQIPTAR DERI NË VITIN 1939

HISTORI E SHKURTËR E SHËRBIMIT DIPLOMATIK, QË NGA THEMELIMI I SHTETIT SHQIPTAR DERI NË VITIN 1939 Ndonëse shteti shqiptar modern e fillon jetën e tij më 28 Nëntor 1912, shqiptarët kanë dëshmuar aftësi të komunikimit diplomatik përpara kësaj date. Për të mos shkuar shumë thellë në histori, le të ndalemi tek diplomacia e Skënderbeut dhe marrëdhëniet e Tij me Mbretërinë […]
--

Albania’s High Diplomatic Representatives in Lodon

Mal BERISHA Former Ambassador of the Republic of Albania to the United Kingdom of Great Britain, Northern Ireland and Ireland, 2012 – 2016  Courtesy to the Second Edition of the Annual Report of the AAC- June, 2020. Albania’s High Diplomatic Representatives in Lodon Albania’s diplomatic representation in London dates back to the year 1922, almost at the same time with the […]
--

DY FJALË PËR LIBRIN: “IZREALITËT NË SHQIPËRI” TË AUTORIT JOSEF JAKOEL

DY FJALË PËR LIBRIN: “IZREALITËT NË SHQIPËRI” TË AUTORIT JOSEF JAKOEL Nga Mal BERISHA Ky libër doli në dritë njëherësh me njohjen reciproke që Republika e Kosovës dhe Shteti i Izraelit i bënë njëri tjetrit dhe vendosën mardhënje diplomatike. Ky  është një ogur i mirë për të dy vendet mike. Josef Jakoel, është emri i një izraeliti i cili sot […]
--

Kurrë më! Never Again!

Kurrë më! Never Again! Nga MAL BERISHA Sot është Dita Ndërkombëtare e Përkujtimit të Hollokaustit. Dua ta përkujtoj këtë ditë me materialin bashkëlidhur – pasqyrë veprimtarishë në sallat më prestigjioze të Anglisë dhe ShBA – së: Asnjë jetë hebrejësh nuk e humbi në Shqipëri dhe në Kosovë, ndersa: 6 Milion hebrej u vranë në Evropë!? Çdo shqiptar duhet të përkulet […]