PREZANTIMEVE NË QENDRA TË NDRYSHME AKADEMIKE

PËRMBLEDHJE E PREZANTIMEVE NË QENDRA TË NDRYSHME AKADEMIKE, UNIVERSITARE, DIPLOMATIKE DHE HISTORIKE, RRETH VLERAVE TË POPULLIT TONË DHE LIDHJEVE TONA ME KULTURËN PERËNDIMORE.


 1. RRËNJET TONA: Muzeu Historik Kombëtar – Tiranë;

 2. CHARLES TELFORD ERICKSON – Amerikani që i kushtoi jetën Shqipërisë, Tiranë, Londër, New York;

 3. HERMAN BERNSTEIN, Ambasadori Amerikan në Mbretërinë Shqiptare, 1930 – 1933 – YIVO Institute of Jewish Research, New York; Fondacioni Ivanaj – New York – Tiranë ; Qendra Kulturore SIGAL, Durrës;

 4. SOFT POWER as a tool of Diplomacy (një mjet i veprimtarisë diplomatike), Kenedy School of Government, Cambridge, Akademia Diplomatike Prishtinë;

 5. NALTËSIMI I ISKANDERIT – nga Benjamin Disraeli, Muzeu Historik Kombëtar; Regent University – London;

 6. NALTËSIMI I ISKANDERIT – nga Benjamin Disraeli – Fondacioni Ivanaj – New York – Tiranë;

 7. REALITETE SHQIPTARO – BRITANIKE – Prezantim në Regent University – London – Ambasadën Britanike në Tiranë.

 8. SHQIPTARËT në Revistën The National Geographic Magazine;

 9. ALBANIA – THE SOFT POWER – Prezantim në Geneva School of Diplomacy;

 10. ALBANIA – THE SOFT POWER – Prezantim në Vienna Diplomatic Academy;

 11. EDITH M. DURHAM – Mbretëresha e Malësorëve (Prezantim në kohë Pandemie – Virtual), në rrjete sociale.