LIBRAT E MI / MY BOOKS

Mal Berisha ka botuar këto libra:

  • “Shqiptarët, Lisa mbi truallin Ilir”, një studim i plotë i artikujve të  botuar në revistë n National Geographic Magazine të fokusuar mbi Shqipërinë dhe shqiptarët në një hark kohor prej mëse 100 vjet (2007);
  • “Shqiptarët, Europianët më të lashtë dhe më të rinj”. (2008);
  • “Amerikani Charles Telford Erickson, Një jetë kushtuar Shqipërisë” tre volume, (2012).
  • “Herman Bernstein, Ambasadori U.S në Shqipëri, 1930-1933” (dhjetor 2014),

Berisha prezantoi librin e tij të parë në gjuhën angleze në Manhattan në Institutin e Studimeve hebraike YIVO. Këtë të fundit ai e paraqiti edhe në Ambasadën Amerikane në Londër. Ky libër jep detaje mbi marrëdhëniet e ngushta mes hebrenjve, shqiptarëve dhe Qeverisë së Shteteve të Bashkuara.


  • “Realitetet Shqiptaro – Britanike” është libri i radhë s i Berishës, botuar në vitin 2015 në prag të mbylljes së misionit të tij në Mbretërinë e Bashkuar. Libri u promovua në Universitetin e Londrës Regent dhe Ambasadën Britanike në Tiranë.

AMBASSADOR I PUSHTETIT TË BUTË – Libri më i ri i autorit Mal Berisha. –  Ky libër është botuar nga Shtëpia Botuese EduAlba në Tiranë.

 Libër i ri i autorit Mal Berisha – HERMAN BERNSTEIN Ambasador i ShBA – ve në Mbretërinë Shqiptare 1930 – 1933
 Amerikani Charles Telford Erickson, Një jetë kushtuar Shqipërisë tre volume, (2012).Kliko ketu / Click here
   Charles-Telford-Erickson-Libri-i-dyte
  Charles-Telford-Erickson-Libri-i-trete
   LISA MBI TRUALLIN ILIR
Shqiptarët, Europianët më të lashtë dhe më të rinj