Latest News/Postimet e fundit

Syri i Botës me Moderatoren Dori Daka - I Ftuar Mal Berisha

SYRI TV Syri i Botës me Moderatoren Dori Daka I Ftuar Mal Berisha  

Read More

NJË FILM I SHKURTËR PËR MUSINE KOKALARIN PËRGATITUR NGA DR. AGATA FIJALKOWSKI, MBRETËRIA E BASHKUAR

NJË FILM I SHKURTËR PËR MUSINE KOKALARIN PËRGATITUR NGA DR. AGATA FIJALKOWSKI, MBRETËRIA E BASHKUAR NGA MAL BERISHA Hyrje:   Dr. Agata Fijalkowski, është ...

Read More

SUKSESET E SAPRANOS SHQIPTARO – AMERIKANE, ME FAMË BOTËRORE ERMONELA JAHO

SUKSESET E SAPRANOS SHQIPTARO – AMERIKANE, ME FAMË BOTËRORE ERMONELA JAHO Shkruan: Mal Berisha “Nëse ju vetë nuk e gjeni veten në ...

Read More

A ISHTE KONFERENCA E RAMBUJESË PËR PAVARËSINË E KOSOVËS APO PËR AUTONOMINË TITISTE – MILOSHEVIÇIANE TË SAJ?

A ISHTE KONFERENCA E RAMBUJESË PËR PAVARËSINË E KOSOVËS APO PËR AUTONOMINË TITISTE – MILOSHEVIÇIANE TË SAJ? Disa mendime lidhur me ...

Read More

Gezuar Datelindjen Ibrahim Kadriu!

Gezuar Datelindjen Ibrahim Kadriu! Nga MAL BERISHA   Me rastin e vitit të ri 2023, nga Prishtina më erdhi një “kartolinë ” e ...

Read More

Mal Berisha për veprën e tij “Ambasadori i pushtetit të butë”: Një libër kulturor që mund të ndryshojë perceptimin e botës ndaj nesh

Mal Berisha për veprën e tij “Ambasadori i pushtetit të butë”: Një libër kulturor që mund të ndryshojë perceptimin e ...

Read More

SHKRIMTARI NDREK GJINI – MODEL I SUKSESIT TË SHQIPTARËVE NË BOTË

SHKRIMTARI NDREK GJINI – MODEL I SUKSESIT TË SHQIPTARËVE NË BOTË Nga Mal Berisha Janë të shumtë artistët shqiptarë të cilët nuk ...

Read More

KUR DINJITETI SFIDON ÇDO INSINUATË!

KUR DINJITETI SFIDON ÇDO INSINUATË!   - Guximi për të sipërmarrë rrezikun që mbartnin ndryshimet rrënjësore të një populli të shtypur dhë ...

Read More

1848 - EDWARD LEAR - Artisti shumëdimensional që e fiksoi Shqipërinë në telajo

1848 - EDWARD LEAR Artisti shumëdimensional që e fiksoi Shqipërinë në telajo NGA MAL BERISHA Është vështirë të mendohet se ka ndonjë shqiptar ...

Read More

1834 - ROBERT CURZON - Shqiptarët, njerëzit e dhënë pas armëve të zbukuruara

1834 - ROBERT CURZON Shqiptarët, njerëzit e dhënë pas armëve të zbukuruara  Nëpër Shqipëri në udhëtim për në Meteora NGA MAL BERISHA Studiuesi dhe ...

Read More

Model i Ambasadorit të “Pushtetit të Butë”!

Model i Ambasadorit të “Pushtetit të Butë”! NGA Dr. JORGJI KOTE BOTUAR NE "GAZETA SHQIPTARE" ME 23.08.22   Këtë ndjesi ke për autorin, ish Ambasadorin ...

Read More

 1831 - DAVID URQUHART - Një vajtim për shqiptarët: Shpirti i Lindjes

 1831 - DAVID URQUHART - Një vajtim për shqiptarët: Shpirti i Lindjes NGA MAL BERISHA Në vitin 1831 një udhëtar tjetër i ...

Read More

1830 - BENJAMIN DISRAELI - Dy herë Kryeministër i Britanisë së Madhe viziton Shqipërinë

1830 - BENJAMIN DISRAELI - Dy herë Kryeministër i Britanisë së Madhe viziton Shqipërinë NGA MAL BERISHA Midis gjithë udhëtarëve që kanë ...

Read More

 1814 - CHARLES COCKERELL Arkitekti i Katedrales së Shën Palit dhe Kryearkitekti i Mbretëreshës Viktoria

 1814 - CHARLES COCKERELL Arkitekti i Katedrales së Shën Palit dhe Kryearkitekti i Mbretëreshës Viktoria NGA MAL BERISHA Travels in Southern Europe “Pamja natyrore, ...

Read More

1813 - THOMAS SMART HUGHES - Studiuesi i pasurisë shpirtërore të shqiptarëve

1813 - THOMAS SMART HUGHES Studiuesi i pasurisë shpirtërore të shqiptarëve NGA MAL BERISHA Udhëtime në Sicili, Greqi dhe Shqipëri  Travels in ...

Read More

1812 – 1813 - HENRY HOLLAND  Mjeku që i bëri “autopsinë” karakterit shqiptar

1812 – 1813 - HENRY HOLLAND  Mjeku që i bëri “autopsinë” karakterit shqiptar  NGA MAL BERSHA Udhëtimi në zotërimet e Ali Pashës[1] “…bazuar në ...

Read More

1809 - JOHN HOBHOUSE Bashkëudhëtari i Bajron-it, autori i qindra faqeve për shqiptarët

1809 - JOHN HOBHOUSE Bashkëudhëtari i Bajron-it, autori i qindra faqeve për shqiptarët  NGA MAL BERISHA Ai (Ali Pashai – MB) na pyeti: ...

Read More

1809 – 1810  - LORD BYRON Poeti që e bëri Shqipërinë të njohur në botën anglofone

1809 – 1810  - LORD BYRON Poeti që e bëri Shqipërinë të njohur në botën anglofone NGA MAL BERISHA “Shqipëri, lejomë të ...

Read More

1610 - RICHARD KNOLLES Një histori e tërë e shqiptarëve, brenda një historie tjetër

 1610 - RICHARD KNOLLES Një histori e tërë e shqiptarëve, brenda një historie tjetër NGA MAL BERISHA [1] Kjo është foto e marrë ...

Read More

1804 - WILLIAM MARTIN LEAKE Një dashamirës i pashoq i popullit shqiptar

1804 - WILLIAM MARTIN LEAKE Një dashamirës i pashoq i popullit shqiptar NGA MAL BERISHA “Nuk është aq e lehtë të shpjegosh ...

Read More

1717 - LADY MARY WORTLEY MONTAGU Një zonjë angleze shkruan për Shqipërinë

1717 - LADY MARY WORTLEY MONTAGU Një zonjë angleze shkruan për Shqipërinë NGA MAL BERISHA “Këta njerëz që jetojnë midis Krishterimit dhe ...

Read More

VITI 1669 - EDWARD BROWN  Ndoshta i pari britanik në Shqipëri

VITI 1669 - EDWARD BROWN  Ndoshta i pari britanik në Shqipëri NGA MAL BERISHA “Këtu, ushtria më e madhe e krishterë që ishte ...

Read More

7 QERSHOR 1520 - MBRETI HENRY VIII I ANGLISË DHE MBRETI I FRANCËS VESHUR ME RROBA   SHQIPTARE

7 QERSHOR 1520 MBRETI HENRY VIII I ANGLISË DHE MBRETI I FRANCËS VESHUR ME RROBA   SHQIPTARE Nga Mal Berisha Ndoshta një ndër shembujt ...

Read More

NJË LIBËR SHUMË, I VYER, I DHURUEM PREJ PROF. DR. Gjovalin Shkurtaj

NJË LIBËR SHUMË, I VYER, I DHURUEM PREJ PROF. DR. Gjovalin Shkurtaj Nga Mal Berisha Në “FJALORIN E GJUHËVE TË BOTËS”, të ...

Read More

Lexoje shkrimin ketu...

Përsëri tek busti i Skënderbeut në fshatin arbëresh të Italisë, Munxhufuni

 Të dashur miq! Më datën 4 gusht të vitit 2013 kam patur nderin dhe privilegjin që të inicioja dhe të merrja ...

Read More

Mal Berisha - HAPPY FOURTH!

HAPPY FOURTH! GËZUAR 246 VJETORIN E PAVARËSISË SË AMERIKËS MIKE! GËZUAR 49 VJETORI I MARDHËNIEVE DIPLOMATIKE DHE MIQËSORE SHQIPËRI SHBA! Sot është 4 ...

Read More

Dhjetë hapa që ndërmori qeveria aktuale për të shpopulluar Shqipërinë

Dhjetë hapa që ndërmori qeveria aktuale për të shpopulluar Shqipërinë Nga Mal Berisha - 27/06/2022 Botuar në Syri.net Ky është një mesazh për të gjithë ...

Read More

NJË ZË I THJESHTË I NJË POEZIE TË NDIER

NJË ZË I THJESHTË I NJË POEZIE TË NDIER  Nga Mal Berisha Jemi mësuar që poezinë tua lëmë si “monopol” vetëm disa ...

Read More

MAL BERISHA: SHQIPËRIA DHE OSBE

Organizata për Siguri dhe Bashkëpunim në Evropë (OSBE) është një organizatë ndërkombëtare e cila shërben si një forum për dialog ...

Read More

MAL BERISHA - MOS E HARRONI KURRË, ATË QË NDODHI KËTU!

MAL BERISHA - MOS E HARRONI KURRË, ATË QË NDODHI KËTU! 12 QERSHOR 1999 – 2022 ALEKSANDËR VUÇIÇ ishte krahu i djathtë ...

Read More

MAL BERISHA: VLERA UNIVERSALE E PUSHTETIT TË BUTË - (SOFT POWER)

VLERA UNIVERSALE E PUSHTETIT TË BUTË (SOFT POWER) DHE MUNDËSITË QË I JEP KJO TEORI PROMOVIMIT TË BOTËS SHQIPTARE Teorisë filozofike ...

Read More

100 VJETORI I VENDOSJES SË MARDHËNJEVE DIPLOMATIKE MIDIS SHQIPËRISË DHE SHBA

100 VJETORI I VENDOSJES SË MARDHËNJEVE DIPLOMATIKE MIDIS SHQIPËRISË DHE SHTETEVE TË BASHKUARA TË AMERIKËS 1922 – 2022

Read More

FILM DOKUMENTAR KUSHTUAR LEGJENDËS SË MALËSISË SË GJAKOVËS DHE PLAVË E GUCISË CUCË AVDYLJA – ULAJ

FILM DOKUMENTAR KUSHTUAR LEGJENDËS SË MALËSISË SË GJAKOVËS DHE PLAVË E GUCISË CUCË AVDYLJA – ULAJ Skenarist: Mal Berisha Prodhim i Televizionit A2 ...

Read More

MAL BERISHA - REFLEKSIONE - Prodhim i Televizionit ABC

REFLEKSIONE Prodhim i Televizionit ABC

Read More

MAL BERISHA: VOTONI DR. MEHMET OZ PËR SENATIN AMERIKAN!

THIRRJE TË DASHUR BASHKËATDHETARË TË SHTETIT TË PENSILVANISË NË SHBA! VOTONI DR. MEHMET OZ PËR SENATIN AMERIKAN! SI U NJOHA ME DR. ...

Read More

Në Fax News Albania -  I ftuar ish-ambasadori Mal Berisha, i cili foli edhe rreth figurës së Presidentit të Shqipërisë

Në Fax News Albania -  I ftuar ish-ambasadori Mal Berisha, i cili foli edhe rreth figurës së Presidentit të Shqipërisë

Read More

Artistët i përjetësojnë në veprat e tyre njerëzit që i shërbejnë kombit tonë

Artistët i përjetësojnë në veprat e tyre njerëzit që i shërbejnë kombit tonë NGA: MAL BERISHA MË: 30 PRILL 2022 Imer Imer Thaçi, një ...

Read More

MAL BERISHA: - Çfarë kënaqësie e veçantë të marrësh titullin: “NDERI I QYTETIT TË DURRËSIT”

Çfarë kënaqësie e veçantë të marrësh titullin:“NDERI I QYTETIT TË DURRËSIT” Akorduar nga “SHOQATA DURRËSI AUTOKTON” Ishte një mbrëmje fantastike me ...

Read More

MAL BERISHA: THE UK - ALBANIA - 100 YEARS OF DIPLOMATIC RELATIONS (1922-2022)

THE UK - ALBANIA RELATIONS A HISTORICAL AND CONTEMPORARY OVERVIEW 100 YEARS OF DIPLOMATIC RELATIONS (1922-2022) By Mal Berisha March 2022

Read More

Shqipëri - UK: 100 Vjetori e Vendosjes së Mardhënjeve Diplomatike

Shqipëri - UK: 100 Vjetori e Vendosjes së Mardhënjeve Diplomatike Press Release MAL BERISHA Ftesë për mediat televizive Viti 2022 shënon 100 vjetorin e ...

Read More

Ambasador Mal Berisha: - “Kristo Floqi, koha dhe vepra e tij letrare”, një punë monumentale në shërbim të historisë së artit dramatik dhe letërsisë shqipe

“Kristo Floqi, koha dhe vepra e tij letrare”, një punë monumentale në shërbim të historisë së artit dramatik dhe letërsisë ...

Read More

Dalip GRECA - Një Ambasador i Pushtetit të Butë si diplomati Mal Berisha

Një Ambasador i Pushtetit të Butë si diplomati Mal Berisha Nga Dalip GRECA* Libri që promovojmë sot në Vatër ”Ambasador i Pushtetit ...

Read More

Marjana Bulku: Ambasadori i Pushtetit të butë dhe Amerika mike e shqiptarëve

Ambasadori i Pushtetit të butë dhe Amerika mike e shqiptarëve Nga Marjana Bulku Mal Berisha, një ambasador që punon shumë , takon ...

Read More

Dr. Paulin Marku: “Ambasador i pushtetit te bute”, si një udhërrëfyes për diplomatet e rinj

“Ambasador i pushtetit te bute”, si një udhërrëfyes për diplomatet e rinj Dr. Paulin Marku Libri qe po prezantojmë sot, “Ambasador i ...

Read More

Asgjë nuk duet t’i shpëtojë Syrit e Veshit të Diplomatit

Federata Pan – Shqiptare e Amerikës, VATRA, promovoi librin “Ambasador i Pushtetit të Butë” i autorit Mal Berisha Nga Beqir Sina ...

Read More

Frank Shkreli: Reth libirt AMBASADORI I “PUSHTETIT TË BUTË” të autorit Mal Berisha

AMBASADORI I “PUSHTETIT TË BUTË” Nga Frank Shkreli Me rastin e promovimit të librit Ambasadori i Pushtetit të Butë, e autorit Mal ...

Read More

“AMBASADOR I PUSHTETIT TË BUTË”, PROMOVIM MADHËSHTOR NË VATËR

“AMBASADOR I PUSHTETIT TË BUTË”, PROMOVIM MADHËSHTOR NË VATËR Sokol Paja GAZETA "DIELLI" New York më 15 Mars 2022 Federata Panshqiptare e Amerikës Vatra ...

Read More

Rusia predha ndaj Ukrainës, Berisha: Perëndimi i papërgatitur, e ka nënvlerësuar Putin

Rusia predha ndaj Ukrainës, Berisha: Perëndimi i papërgatitur, e ka nënvlerësuar Putin Ish-ambasadori Mal Berisha, teksa ka folur për situatën e ...

Read More

Diplomati Mal Berisha: NATO s’mund të ndërhyjë në Ukrainë vetëm me dy ditë luftë | ABC News Albania

Diplomati Mal Berisha: NATO s’mund të ndërhyjë në Ukrainë vetëm me dy ditë luftë | ABC News Albania

Read More

SULMI I RUSISË NË UKRAINË/ BERISHA: PUTINI SI DIKTATOR NDËR VITE E NDËRTOI KALANË E NJË PUSHTETI NË SY TË PERËNDIMIT

SULMI I RUSISË NË UKRAINË/ BERISHA: PUTINI SI DIKTATOR NDËR VITE E NDËRTOI KALANË E NJË PUSHTETI NË SY TË ...

Read More

                                                                                                             Kliko ketu per te lexuar