Mal Berisha- In Memoriam of Herman Bernstein


Mal Berisha- In Memoriam of Herman Bernstein


HERMAN BERSTEIN, (21 shtator 1876 – 31 gusht 1935), Ambasadori i Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Mbretërinë Shqiptare, nga viti 1930 deri në vitin 1933, ka qenë jo vetëm modeli më i shkëlqyer i një diplomati erudit, të kulturar, të ditur dhe njerëzor, por edhe një mik i madh i popullit shqiptar.
Në këtë përvjetor të lindjes, dëshirova t’i bëja një homazh veprës së tij duke bërë një shetitje dhe duke shkelur thuajse në gjurmët e tij në Kalanë e Krujës, të lëna nga ai në një film të shkurtër dokumentar që në vitin 1930.
Emri dhe vepra e tij meritojnë respekt dhe nderim.
Ju ftoj ta ndiqni këtë video, në kujtim të tij dhe të shihni në pak sekuenca se si
duhet të jetë një diplomat dhe ambasador që vërtetë e don Shqipërinë, siç e donte Herman Bernstein.